Cześć

autor Kasia

Cześć!

Jestem Kasia, znana też jako BezBez. Od kilku lat prowadzę bloga o tej właśnie nazwie, na którym dzielę się przepisami bez glutenu, nabiału, jajek lub innych składników, np. cukrów z grupy FODMAP. Lubię mówić, że odkrywam możliwości gotowania z limitami – niestraszne mi wykluczenia tradycyjnych składników z diety. Znam masę sposobów, jak sobie z nimi poradzić, a lista moich pomysłów na nowe wypieki nigdy się nie kończy. Wierzę, że na specjalnej diecie można jeść przepysznie.

Z zawodu jestem archeolożką. Mam duszę artysty i naukowca, którego analityczny umysł rozkłada na czynniki pierwsze każde zagadnienie. Od zawsze uwielbiałam gotować, a jeszcze bardziej jeść, więc wszystkie te cechy znajdują teraz ujście w kuchni. Moje wypieki muszą smakować i cieszyć oko. Jestem już znana z tego, że testuję je nieskończoną liczbę razy i rozgryzam dogłębnie każdy przepis. Na moich profilach w mediach społecznościowych często można podziwiać walkę o jakąś recepturę. Mimo dużego doświadczenia nie zawsze wszystko przychodzi mi łatwo, czasem zdarzają się wpadki – to właśnie one uczą mnie najwięcej.

Dlaczego BezBez?

Nie mam celiakii ani alergii na gluten, ale kilka dolegliwości, które powodują, że na diecie bez pszenicy i mleka czuję się najlepiej. Moje problemy zdrowotne i poszukiwanie swojej własnej ścieżki w sposobie odżywiania doprowadziły mnie do założenia bloga i dzielenia się na nim pomysłami na smakowite i odżywcze dania w wersji „bezbez”. Po tych kilku latach mogę śmiało powiedzieć, że nabrałam niesamowitej wprawy w gotowaniu z limitami i lubię się dzielić swoją wiedzą. Nic nie sprawia mi większej radości niż udane wypieki na podstawie moich przepisów, wykonane przez obserwatorów i czytelników mojego bloga.

Gdzie możesz mnie znaleźć?

Moje przepisy w sieci znajdziesz na blogu bezbez.pl. Z kolei na moim profilu na Instagramie odsłaniam kulisy pracy nad przepisami, dzielę się wiedzą na temat pieczenia „bez wszystkiego” i przemycam trochę swojej codzienności. Okazjonalnie organizuję też wspólne gotowanie na żywo. Wpadnij i rozgość się!

W rodzinie jestem znana z miłości do pszennego pieczywa i mącznych dań. Dlatego staram się, by chleby, bułki, ciasta i ciasteczka w zdrowszej dla mnie, bezglutenowej wersji  smakowały jak te tradycyjne i cieszyły smakiem również „glutenożerców”. Mam nadzieje, że i ty znajdziesz na moim blogu swoje ulubione przepisy. Daj mi znać jak ci smakują – w komentarzu lub wiadomości prywatnej.

A już wkrótce ukaże się mój długo wyczekiwany e-book z przepisami na drożdżowe, bezglutenowe wypieki jak z piekarni. Trzymaj rękę na pulsie i zaglądaj na BezBez!

 

 

Strona korzysta z plików cookies, by móc świadczyć usługi, personalizować reklamy i analizować ruch na stronie. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, zmień ustawienia przeglądarki.  

Więcej informacji znajdziesz w POLITYCE PRYWATNOŚCI. AKCEPTUJ

Polityka prywatności i plików cookies