Płatki jaglane z bananem i tahini

autor Kasia | BezBez
0 komentarze

Jeśli śledzicie bloga to wiecie, że lepiej mi służą śniadanie z przewagą białka i warzyw. To one dominują w mojej diecie w ciągu pracowitego tygodnia.  Jednak wielki ze mnie łasuch i nie mogę odmówić sobie czasem swoich ulubionych słodkich śniadań. Moje królewskie miski pełne zdrowych kasz lub płatków, owoców i orzechów pochłaniam najczęściej na drugie śniadanie. Najbardziej jednak lubię delektować się nimi w niedzielne, leniwe poranki z mężem u boku. Lubię tę poranną niespieszną, weekendową krzątaninę, zapach kawy i gotowanych waniliowych płatków w rondelku. Lubię, gdy możemy razem zjeść i pogadać i gdy słońce wpada od rana do kuchni. To jedna z moich chwil szczęścia.

Mój prosty przepis na chałwowe płatki jaglane z bananem i tahini może i wam towarzyszyć o poranku.

To świetna alternatywa dla owsianki, której często my, osoby z wrażliwymi jelitami, nie możemy jeść. Płatki jaglane są gładkie i kremowe dzięki paście sezamowej, słodkie od bananów i chrupiące przez dodatek orzechów i migdałów. Ja gotuje je na mleku roślinnym z dodatkiem wanilii, więc są odpowiednie także dla osób na diecie wykluczającej nabiał. Najlepiej smakują na ciepło, ale można spakować je też do pudełka na drogę, do pracy lub szkoły. A jeśli jesteście wielbicielami chałwy to już na pewno musicie wypróbować ten przepis!

Skorzystałaś/ skorzystałeś z przepisu?
Daj znać jak Ci poszło i oznacz mnie na Instagramie @bezbezpl

 

zajrzyj również tutaj

Zostaw komentarz

Zostawiając komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie podanych w nim danych osobowych i publikację jego treści (twój adres e-mail nie zostanie opublikowany). Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.