Omlet z wędzonym pstrągiem

autor Kasia | BezBez
0 komentarze
Omlet z wędzonym pstrągiem na śniadanie

Wiosna w końcu przyszła i zapowiada się piękna, ciepła i słoneczna niedziela. A jak niedziela to spokojne, pyszne śniadanie.

Osobiście uwielbiam omlety i mogłabym jeść je codziennie. Jako „omletowy skrytożerca” mam z zanadrzu mnóstwo wariacji na ich temat, szczególnie tych na słodko, z dżemami, masłem orzechowym i owocami. Oprócz tego, że świetnie smakują i pięknie wyglądają, to są po prostu szybkie. Dlatego robię je najczęściej rano, kiedy mam mało czasu i spieszę się do pracy.

Dzisiaj białkowo-tłuszczowa klasyka, czyli omlet z wędzonym pstrągiem.

Ja najczęściej dodaje pstrąga wędzonego łososiowego (stąd kolor), który dla mnie jest delikatniejszy w smaku no i teoretycznie zdrowszy niż łosoś. Przepis jest prosty, szybki i  całkowicie  „low FODMAP”, więc ci wrażliwsi nie muszą kombinować z podmianą składników. Omlet z pstrągiem świetnie sprawdzi się też na zimno, więc możesz zabrać go w pudełku do pracy w towarzystwie kolorowej sałatki lub warzyw. Jeśli dla ciebie prawdziwe śniadanie to słone śniadanie, to ten przepis jest dla ciebie.

Skorzystałaś/ skorzystałeś z przepisu?
Daj znać jak Ci poszło i oznacz mnie na Instagramie @bezbezpl

zajrzyj również tutaj

Zostaw komentarz

Zostawiając komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie podanych w nim danych osobowych i publikację jego treści (twój adres e-mail nie zostanie opublikowany). Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.