BezBez.pl | Bez glutenu, bez nabiału, bezmiar możliwości
  • PRZEPISY
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁÓWNE
    • SAŁATKI
    • LUNCHBOXY
    • ZUPY
    • WYPIEKI
      • CHLEBY I BUŁKI
      • WYPIEKI SŁODKIE
      • WYPIEKI WYTRAWNE
    • SŁODKOŚCI
    • PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI
    • DIPY, PASTY, SOSY
    • DŻEMY I KREMY
    • NAPOJE
    • PODSTAWOWE
  • Składniki
    • BANAN
    • GRYKA
    • KASZA JAGLANA
    • RYŻ
    • TOFU
    • BATAT
    • ZIEMNIAK
    • SEZONOWE
      • RABARBAR
      • TRUSKAWKI
      • DYNIA
  • DIETY
    • WEGAŃSKA
    • PALEO
    • RAW
    • BEZ CUKRU
    • BEZ JAJEK
    • BEZ NABIAŁU
    • BEZ ORZECHÓW
    • BEZ ZBÓŻ
    • LOW FODMAP
  • SPECJALNE OKAZJE
    • BOŻE NARODZENIE
    • WIELKANOC
    • GRILL
    • IMPREZA
    • TŁUSTY CZWARTEK
  • BLOG
  • O MNIE
    • CZEŚĆ
    • MOJA DIETA / MOJA HISTORIA
    • MOJA SPIŻARNIA
  • KONTAKT
  • O mnie
  • KONTAKT
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI

BezBez.pl | Bez glutenu, bez nabiału, bezmiar możliwości

  • PRZEPISY
    • ŚNIADANIA
    • DANIA GŁÓWNE
    • SAŁATKI
    • LUNCHBOXY
    • ZUPY
    • WYPIEKI
      • CHLEBY I BUŁKI
      • WYPIEKI SŁODKIE
      • WYPIEKI WYTRAWNE
    • SŁODKOŚCI
    • PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI
    • DIPY, PASTY, SOSY
    • DŻEMY I KREMY
    • NAPOJE
    • PODSTAWOWE
  • Składniki
    • BANAN
    • GRYKA
    • KASZA JAGLANA
    • RYŻ
    • TOFU
    • BATAT
    • ZIEMNIAK
    • SEZONOWE
      • RABARBAR
      • TRUSKAWKI
      • DYNIA
  • DIETY
    • WEGAŃSKA
    • PALEO
    • RAW
    • BEZ CUKRU
    • BEZ JAJEK
    • BEZ NABIAŁU
    • BEZ ORZECHÓW
    • BEZ ZBÓŻ
    • LOW FODMAP
  • SPECJALNE OKAZJE
    • BOŻE NARODZENIE
    • WIELKANOC
    • GRILL
    • IMPREZA
    • TŁUSTY CZWARTEK
  • BLOG
  • O MNIE
    • CZEŚĆ
    • MOJA DIETA / MOJA HISTORIA
    • MOJA SPIŻARNIA
  • KONTAKT
BEZ CUKRUBEZ GLUTENUBEZ JAJEKBEZ MLEKABEZ ORZECHÓWBEZ ZBÓŻPALEOSŁODKOŚCIWEGAŃSKA

Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe à la Bounty

napisany przez Kasia 18 czerwca 2019
Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe

Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe robię praktycznie w każde wakacje, a dotychczas nigdy nie spisałam na nie przepisu. Wydawał mi się taki banalny i prosty. A przecież to moje absolutnie ulubione lody, jak przystało na kokosomaniaka i fana batoników Bounty w dzieciństwie. Mój mąż twierdzi, że to jedne z lepszych lodów jakie robię. Nic dziwnego! Są bardzo kremowe, mocno czekoladowe i pysznie kokosowe – wypróbujcie je koniecznie!

Fala upałów trwa, więc trochę tu mniej wypieków i innych przepisów, wymagający włączenia na dłużej jakiegokolwiek źródła ciepła. Teraz jem bardzo prosto, lekko i głównie „na zimno”, a ciężkie upalne dni osładzam sobie moimi zdrowymi, ale nie niskokalorycznymi lodami 😉

Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe, to mój osobisty, wakacyjny hit. Jednak, jeśli lubicie inne smaki, to koniecznie sprawdzicie moje pozostałe przepisy na LODY bez użycia jajek, mleka i białego cukru.

Jeśli lubicie połączenie smaków à la Bounty, to te wegańskie lody kokosowo-czekoladowe są na pewno dla was!

Są proste i szybkie w przygotowaniu – nie licząc oczywiście czasu mrożenia, jak w przypadku każdych lodów. Dzięki tłustemu mleczku kokosowemu, dodatkowi gorzkiej czekolady i pasty kokosowej są bardzo delikatne, pełne smaku i mocno kremowe.

Jeśli dotychczas nie korzystaliście z pasty kokosowej (musu kokosowego), to gorąc wam polecam – ja mogę ją wyjadać łyżeczką prosto ze słoika. To kokosowe niebo!

Kupicie ją w sklepach ze zdrową żywnością i większych supermarketach, a najlepiej dorwać ją przez internet w dobrej cenie i zrobić zapas – ja tak robię w przypadku różnych past /maseł orzechowych.

W gorące dni pasta kokosowa robi się płynna, a w temperaturze do 20 stopni przyjmuje stałą konsystencję – to całkowicie normalne. Wówczas wystarczy ją lekko podgrzać. Możecie dodawać ją do deserów, naleśników, placuszków czy owsianek. Pycha!

Te wegańskie lody kokosowo-czekoladowe nie zawierają jajek, nabiału i białego cukru.

Możecie podać je wegańskim znajomym lub osobom z nietolerancjami pokarmowymi. Są na pewno dużo zdrowsze niż sklepowe odpowiedniki, ale pamiętajcie, że takie lody to też kalorie. Po takim deserku spacer obowiązkowy! 😉

Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe a la Bounty
Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe bez jajek, mleka i białego cukru

Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe

WEGAŃSKIE LODY KOKOSOWO-CZEKOLADOWE À LA BOUNTY

Kasia Wegańskie lody kokosowo-czekoladowe robię praktycznie w każde wakacje, a dotychczas nigdy nie spisałam na nie przepisu. Wydawał mi się taki banalny i prosty. A przecież to moje absolutnie ulubione lody,… SŁODKOŚCI wegańskie lody European Wydrukuj przepis
Ilość porcji: na ok. 9 małych lodów (u mnie 60 ml) lub 6 dużych – w zależności od pojemności foremek Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia / gotowania: min 6 godz. mrożenia min 6 godz. mrożenia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Składniki

  • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego o zawartości kokosa min. 75%
  • 1-2 łyżki wiórków kokosowych – do masy kokosowej lub do posypania
  • ekspandowane ziarna z kaszy jaglanej lub komosy do posypania - opcjonalnie

    NA WARSTWĘ KOKOSOWĄ:

  • 3 łyżki pasty kokosowej (musu kokosowego)
  • 3 łyżki erytrytolu (lub innego sypkiego słodu)
  • Szczypta sproszkowanej laski wanilii lub łyżeczka ekstraktu

    NA WARSTWĘ CZEKOLADOWĄ:

  • 85 g gorzkiej czekolady
  • 2-3 łyżki syropu klonowego (lub innego płynnego słodu)
  • mała szczypta soli

Przygotowanie

  1. Weź puszkę mleka kokosowego (w temperaturze pokojowej) wstrząśnij nią dobrze, a następnie otwórz i wymieszaj dokładnie jej zawartość. Mleczko podziel na pół i rozlej do dwóch małych garnuszków.
  2. Do jednego przełóż składniki na masę kokosową, a do drugiego na masę czekoladową. Podgrzej lekko zawartość obu rondelków do rozpuszczenia i połączenia się składników. Nie gotuj i nie podgrzewaj za mocno obu mas. Wymieszaj je dokładnie, żeby nie było grudek. Na koniec spróbuj, czy są dla ciebie wystarczająco słodkie.
  3. Jeśli chcesz, do masy kokosowej dodaj 1-2 łyżki wiórków kokosowych lub pozostaw je do dekoracji lodów w foremkach. W zależności od tego jakich foremek używasz wsyp je na dno albo pomiędzy warstwy masy lodowej lub posyp nimi lody na wierzchu.
  4. Gotową masę czekoladową i kokosową pozostaw na chwilę do lekkiego przestudzenia, a następnie przygotuj foremki na lody.
  5. Foremki wypełnij do połowy masą kokosową i czekoladową. Możesz również zrobić więcej warstw na przemian w każdym smaku. Jeśli nie dałeś wiórków kokosowych do masy, to wysyp nimi środek lub wierzch foremek albo układaj je między warstwami. W ten sam sposób możesz udekorować lody ekspandowanymi, dmuchanymi ziarnami np. kaszą jaglaną lub quinoą.
  6. Foremki z lodami wstaw do zamrażalnika na min. 6 godz., a najlepiej na całą noc.

Wskazówki

  1. Jeśli używasz typowych plastikowych foremek (a nie np. silikonowych), aby ułatwić sobie wyjęcie z nich lodów, włóż je pod ciepłą wodę, a lody łatwo się z nich wysuną.

 

 

bez jajekbez nabiałuczekoladakokoslatolodymleko kokosoweorzeźwieniewegańskiezdrowe słodkości
0 komentarzy
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
starszy post
Bezglutenowe pyzy ziemniaczane z sosem bazyliowo-pietruszkowym i grillowanymi warzywami (wegańskie)
nowszy post
Wegański sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym biszkopcie bez pieczenia

zobacz również

Miękkie pierniczki nadziewane bez glutenu, jajek i mleka

9 grudnia 2019

Bezglutenowy makowiec zawijany bez drożdży, jajek i mleka

3 grudnia 2019

Bezglutenowe pierogi ruskie bez nabiału (wegańskie)

26 listopada 2019

Bezglutenowe naleśniki pomarańczowe z makiem

21 listopada 2019

Konfitura dyniowo-pomarańczowa

18 listopada 2019

Pieczone jabłka ulubione

13 listopada 2019

Bezglutenowe muffinki dyniowe z cynamonowym twistem (wegańskie)

6 listopada 2019

Bezglutenowe ciasto marchewkowe z ananasem i lekkim kremem...

24 października 2019

Czekoladowa granola bezglutenowa

16 października 2019

Zostaw komentarz Anuluj

O mnie

O mnie

Witaj na bezbez.pl

  Nazywam się Kasia i na bezbez.pl publikuję swoje pomysły na zdrowe, odżywcze i smakowite dania dla osób na specjalnej diecie. Bez glutenu, bez nabiału, a często także bez jajek i cukru. Ograniczam również cukry z grupy FODMAP. Chcę pokazać, że nietolerancje pokarmowe czy specjalna dieta nie musi nas ograniczać i przysłaniać nam reszty świata. Nawet, gdy drażnią nas jelita życie może być piękne i PYSZNE. Bo siłę nosimy w SOBIE! 
Dowiedz się więcej!

Facebook Instagram

NA CO MASZ OCHOTĘ?

Kategorie

Promotion Image

BOŻE NARODZENIE

Promotion Image

CHLEBY I BUŁKI

Promotion Image

DYNIA

OSTATNIE POSTY

  • Miękkie pierniczki nadziewane bez glutenu, jajek i mleka

    9 grudnia 2019
  • Bezglutenowy makowiec zawijany bez drożdży, jajek i mleka

    3 grudnia 2019
  • Bezglutenowe pierogi ruskie bez nabiału (wegańskie)

    26 listopada 2019
  • Bezglutenowe naleśniki pomarańczowe z makiem

    21 listopada 2019

Tagi

banan bez jajek bez nabiału bezglutenowe mąki Boże Narodzenie chleb ciasto cynamon czekolada deser do pracy do szkoły drożdże dynia fit fit słodycze jabłko kanapki kasza jaglana lato low FODMAP lunchbox mąka ryżowa orzechy włoskie orzeźwienie pestki słonecznika przyprawy korzenne sezonowo śniadanie śniadanie na słodko święta wegańskie wegańskie wypieki Wielkanoc zdrowe słodkości

Kalendarz

Grudzień 2019
P W Ś C P S N
« Lis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ZASTRZEŻENIA

 Nie jestem profesjonalnym kucharzem, dietetykiem, ani lekarzem. Wszelkie teksty na blogu mają charakter informacyjny i bazują na moich własnych doświadczeniach. 
   Korzystając z porad tu zamieszczonych robicie to na własną odpowiedzialność. Przed podjęciem jakichkolwiek decyzji odnośnie swojego stanu zdrowia i zmiany diety powinniście skontaktować się ze specjalistą. Szczególnie, że medycyna i dietetyka dynamicznie się rozwijają i niektóre informacje mogą być nieaktualne. 
   Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i nie mogą być użyte bez mojej zgody. 

Instagram


Instagram post 2197179571425854151_3243922696
Dziś przypomnę wam przepisy na świąteczne ciacha, które zagościły na blogu w poprzednich latach. Pamiętacie je jeszcze? 🌲🌟
•
POMARAŃCZOWY JAGIELNIK z rodzynkami w rumie i na czekoladowym, kruchym spodzie czy świąteczny TOFURNIK Z MASĄ MAKOWĄ i polewą czekoladową? ❤ Przesuńcie palcem zdjęcie i zobaczcie jak się prezentują!🌟🌲 Na widok, którego pociekła wam ślinka? 😋
•
Te ciacha nie zawierają glutenu, jajek i nabiału, a smakują wspaniale, a do tego cudnie się prezentują na świątecznym stole. 👌❤
•
Znajdziecie ją na blogu w zakładce SPECJALNE OKAZJE ➡️ BOŻE NARODZENIE 🌟🌲 #tofurnik #jagielnik #sernikjaglany #sernikbezsera #kaszjaglana #ciasto #zdroweciasto #zdrowydeser #makowiec #weganskisernik #bezhlutenu #beznabiału #bezjajek #bezmleka #bezlaktozy #sernik #swiateczne #zdroweprzepisy #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #alergiapokarmowa #zdroweodzywianie #tofucheesecake #milletcake #christmasfood #idaswieta #wigilia #weganskieprzepisy #bezbez

Instagram post 2195744732936041307_3243922696
Okres przedświąteczny to czas intensywnego „pierniczkowania”. 🙂❤ To właśnie teraz tony korzennych ciasteczek wędrują z nami na koleżeńskie spotkania, firmowe wigilie lub zapakowane na drobne upominki.🌲🌟
•
Na te okazje jak i na świąteczny stół sprawdzi się idealnie mój nowy przepis na pyszne, MIĘKKIE PIERNICZKI NADZIEWANE BEZ GLUTENU, JAJEK I MLEKA 🌲🌟
•
Te pierniczki są gotowe od razu do jedzenia, nie wymagają leżakowania i czekania aż zmiękną. Ciasto jest mięciutkie i puszyste, a nadzienie i polewa dodatkowo przedłużają ich świeżość 👌 Mi najbardziej smakuje wersja z polewą czekoladową. 😋
•
Ważne jest, żeby do nadzienia wybrać bardzo dobre, gęste powidła lub konfiturę, które nie spływają z łyżki, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. A jeśli  lubicie pierniki bez dodatków, to również możecie zrobić je w takiej wersji 👌❤
•
Jako że ciasto na te pierniki jest nieco luźniejsze i delikatniejsze niż na te kruche, to wymaga robienia ich małymi partiami i specjalną techniką - na stories zapiszę relację z ich przygotowywania, żeby wam rozjaśnić nieco przepis. Gwarantuje, że to prościzna.✌🙂
•
Pięknie udekorowane i nadziane pysznymi powidłami pierniki na pewno skradną wasze serca i serca tych, których będziecie nimi częstować.❤🌲🌟 #pierniki #pierniczki #pierniczkiświąteczne #piernik #bezglutenowe #bezglutenu #beznabiału #bezjajek #bezmleka #bezlaktozy #wegańskie #swiatecznewypieki
#ciasteczka #ciastka #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #zdroweodżywianie #zdroweprzepisy #zdrowo #idaswieta #wigilia #christmasfood #gingerbreadcookies #foodphotos  #fotografiakulinarna #blogkulinarny #zdroweslodycze #bezbez #bezbezpl

Instagram post 2192833429510561519_3243922696
Tegoroczny przepis na bezglutenowy makowiec zawijany bez drożdży ucieszył bardzo wielu z Was ❤ Natomiast miłośnikom drożdżowych wypieków przypominam, że na blogu znajdziecie już zeszłoroczny  przepis na DROŻDŻOWĄ STRUCLĘ MAKOWĄ bez glutenu, jajek i nabiału 🌟🌲
•
Ta wersja wychodzi równie spektakularnie. Ciasto jest miękkie i ładnie wyrośnięte. Ale za sukces makowca odpowiada też  aromatyczna i pełna bakalii masa makowa. Na blogu znajdziecie przepis na tą domową, która smakuje najlepiej 👌🌟❤
•
Przesuńcie palcem zdjęcie i zobaczcie jak się prezentują 🌟 Jeśli choć trochę pociekła wam ślinka, to koniecznie  spróbujcie! Weekend to dobry czas na testowanie świątecznych wypieków 🌲
•
#makowiec #ciasto #świąteczne #ciastodrożdżowe #ciastobezglutenowe #bezglutenu #dietabezglutenowa #bezglutenowo #beznabiału #bezjajek #weganskieprzepisy #masamakowa #bakalie #idąświęta #wigilia #bozenarodzenie #zdroweprzepisy #zdroweodzywianie #zdrowojem #wiemcojem #celiakia #hashimoto #nietolerancjepokarmowe #bezlaktozy #ciasto #swietabozegonarodzenia #bezmleka #zdroweciasto #alergiapokarmowa #bezbez #bezbezpl

Instagram post 2191385825791596811_3243922696
W tym roku jestem prawdziwym Świętym Mikołajem i spełniam wasze marzenia. 😊🎁🎄
---
Rok temu dostałam dziesiątki wiadomości z pytaniami o BEZGLUTENOWY MAKOWIEC ZAWIJANY BEZ DROŻDŻY, ale i bez innych składników – jajek i nabiału. Dzięki własnemu uporowi (i rodzince, która zjadała wszystkie próbne makowce 😉) udało mi się stworzyć przepis, który nie ustępuje niczym drożdżowej strucli makowej. ❤️👏
---
Nadziałam go najlepszą, aromatyczną i pełną bakalii, domową masą makową, na którą przepis też znajdziecie na blogu! ⭐️😋
---
Ten makowiec jest pyszny, mięciutki, puszysty i wygląda jak ten tradycyjny. Z radością i dumą przekazuję wam ten przepis.
---
I pamiętajcie, w gronie najbliższych smakuje najlepiej!🎄 --------- P.S. W poście i przepisie jak zwykle się rozpisałam, żeby jak najbardziej ułatwić wam zrobienie takiego nietypowego makowca. Zanim przystąpicie do pracy, przeczytajcie go uważnie. A jeśli będziecie mieli jakieś pytania - śmiało piszcie. Na instastories opublikuję niedługo filmik, gdzie będziecie mogli podejrzeć, jak powinno wygądać ciasto na ten makowiec.

#makowiec #makowieczawijany #makowiecbezglutenowy #bezglutenowy #bezdrożdży #bezglutenu #beznabiału #bezlaktozy #bezmleka #bezjajek #wegańskie #idąświęta #swiateczneprzepisy #wigilia #świąteczne #ciasto #makowiecbezglutenowy #nietolerancjepokarmowe #alergiapokarmowa #masamakowa #zdroweprzepisy #fotografiakulinarna #celiakia #hashimoto #dietabezglutenowa #bezbezpl #bezbez #poppyseedcake #christmascake #christmasfood

Instagram post 2186315503525860601_3243922696
Z myślą o zbliżających się świętach i o tym jak przetrwać zimę, wrzucam wam mój kolejny przepis na bezglutenowe pierogi 🙂✌
•
BEZGLUTENOWE PIEROGI RUSKIE bez nabiału i jajek, w pełni wegańskiej wersji to smaczne, mięciutkie i plastyczne ciasto oraz klasyczny farsz w nowej odsłonie - bez twarogu 👌🥟 Smakują doskonale i przenoszą mnie do czasów dzieciństwa, kiedy zajadałam się najlepszymi pierogami mojej babci 💜
•
Zamiast twarogu użyłam tofu, które dobrze doprawiłam. Dzięki temu nie smakuje jak gąbka, a świetnie imituje kwaśny ser 👌
•
Pierogi to takie danie, które lubi chyba każdy. Otulające, rozgrzewające i wprowadzające w błogi nastrój 😊
•
Okres przed świętami to idealny czas, żeby je wypróbować i poćwiczyć lepienie bezglutenowego ciasta 🙂 Do dzieła!
•
#pierogi #pierogiruskie
#pierogies #tofu #pierogibezglutenowe #bezglutenowepierogi #weganskiepierogi #weganskieprzepisy #bezglutenu #beznabiału #bezlaktozy #bezjajek #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #dietaeliminacyjna #alergiapokarmowa #nietolerancjepokarmowe #pomyslnaobiad #wiemcojem #bezglutenowe #pierog #zdroweodżywianie #zdroweprzepisy #zdrowojem #bezbezpl #bezbez #polishdumplings #glutenfreedumplings #ruskiepierogi

Instagram post 2182686378441509370_3243922696
Uwaga, nadrabiam naleśnikowe zaległości na blogu! 🙂 Tym razem wersja bez mleka, ale z dodatkiem jajek, którą robię najczęściej. Pracuję również nad recepturą bez udziału jajek, więc taka również pojawi się na blogu - bądźcie czujni!✌
•
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI POMARAŃCZOWE Z MAKIEM są mięciutkie, elastyczne i pachną obłędnie wanilią i pomarańczami 🧡👌
•
Te naleśniki w wyjątkowej, niemal świątecznej wersji świetnie smakują z konfiturą dyniowo-pomarańczową,  na którą przepis również znajdziecie na blogu.🧡 Do tego domowa polewa czekoladowa, którą zrobicie w kilka minut i rozpusta gotowa! 😉👌
•
Zapraszam za bloga po przepis na to wyjątkowe śniadanie lub deser. Czy mak i pomarańcze również wam kojarzą się z zimowymi, świątecznymi klimatami? 🌟🍊
•
#nalesniki #naleśniki #pomarańcze #mak #nalesnikibezglutenowe #naleśnikibezglutenowe #bezglutenu #bezmleka #bezlaktozy #bezcukru #beznabiału #beznabialu #lowfodmap #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #alergiapokarmowa #zdroweodżywianie #jemzdrowo #zdroweprzepisy #blogkulinarny #fotografiakulinarna #bezbezpl #bezbez #slodkiesniadanie #pomyslnasniadanie #sniadanie #zdrowydeser #kremczekoladowy #bezglutenowe

Instagram post 2180484479470420146_3243922696
Mam nadzieję, że macie jeszcze ochotę na coś dyniowego, bo na blogu pojawił się kolejny pomysł na wykorzystanie zapasów dyni 🧡
•
KONFITURA DYNIOWO-POMARAŃCZOWA to kwintesencja jesienno-zimowych klimatów. Pomarańcze, wanilia i lekki aromat cynamonu to jest to, co lubimy w te chłodniejsze dni.🧡🍁 Wspaniale smakuje do naleśników, placuszków, gofrów, omletów czy tostów👌
•
Konfitura z dyni i pomarańczy jest prosta do zrobienia, a jej niecodzienny, wyjątkowy smak robi prawdziwą magię w kuchni.🌟 Ten prosty dodatek odmieni wasze codzienne dania i nada charakteru deserom na wyjątkowe okazje. 🧡
•
Jeśli chcecie zrobić na prawdę pyszną konfiturę, to sięgnięcie po dynię muszkatołową (muscat, prowansalska) i dojrzałe, słodkie pomarańcze 🍊 Będzie będzie bosko! 
#dynia #sezonnadynie #dyniowelove #dzemzdyni #dżemdyniowy #konfiturapomarańczowa #pomarańcze #jesienneklimaty #cynamon #dżem #konfitura #dyniowe #bezglutenu #beznabiału #bezjajek #zdrowejelita #dietabezglutenowa #hashimoto #celiakia #zdroweodzywianie #zdrowejedzenie #zdroweprzepisy #zdroweslodycze #zdrowo #bezbezpl #bezbez #nalesniki #placuszki #pumpkinjam #pumpkinrecipes

Instagram post 2176877476202157188_3243922696
Jeśli was również dopadła jesień zadbajcie o siebie jeszcze bardziej i zrobicie coś dobrego co rozgrzeje wasze serca i brzuchy 🧡🍁
•
Na blogu pojawił się przepis na moje ulubione PIECZONE JABŁKA 🧡🍎 Nadziewane powidłami, czekoladą i orzechami. Pachnące cynamonem i goździkami. Kremowe, słodkie i aromatyczne. Po prostu przepyszne!
•
Pieczone jabłka to mój umilacz jesienno zimowych dni. Zdrowy, ale bardzo satysfakcjonujący deser, który można przygotować na niezliczoną ilość sposobów. 🧡👌
•
Na pewno podzielę się z wami jeszcze niejednym patentem na nadzienie. Tymczasem spróbujcie tej wersji i niech aromat pieczonych jabłek rozniesie się w waszym domu 🍁🍎
•
#jabłka #jablka #pieczonejabłko #pieczonejabłka #jabłkapieczone #jesienneprzyjemności #czekolada #orzechy #zdrowydeser #zdroweslodkosci #zdroweprzepisy #zdrowo #bezglutenu #bezglutenowo #dietabezglutenowa #beznabiału #bezjajek #bezcukru #celiskia #hashimoto #zdroweodzywianie #blogkulinarny #fotografiakulinarna #alergiapokarmowa #bezlaktozy #jesiennydeser #cynamon #zdrowejestpyszne #dietetyczny #bezbezpl

Instagram post 2171791481190522734_3243922696
Witajcie po dłuższej przerwie! Jak mogliście podejrzeć na stories, wpadłam ostatnio w niezły ciąg gotowania 🙂 Teraz nadrabiam zaległości i na blogu znajdziecie nowy przepis 🌟
•
BEZGLUTENOWE MUFFINKI DYNIOWE z warstwami cynamonowego karmelu to kolejny pomysł na wykorzystanie słodkiego puree z dyni hokkaido 🧡
•
Babeczki wyszły pyszne, mięciutkie i puszyste, a nie zawierają jajek i nabiału 👌 Są idealne na deser, przekąskę na wynos i "małe Conieco" do jesiennej kawy 🧡
Kto się skusi?

#muffinki #babeczki #muffinkidyniowe #dyniahokkaido #dynia #dyniowe #dyniowelove #ciastodyniowe #ciastobezglutenowe #bezglutenu #beznabiału #bezjajek #bezlaktozy #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #dietabezpszenicy #dietaeliminacyjna #zdroweodzywianie #zdroweprzepisy #zdroweslodkosci #bezcukru #blogkulinarny #fotografiakulinarna #pumpkinmuffins #glutenfreerecipes #karmel #dokawy #zdrowo #bezbezpl


Facebook

Facebook

Popularne

  • 1

    Kruche pierniczki bezglutenowe jak speculoos

    5 grudnia 2017
  • 2

    Najlepsze bułki bezglutenowe (wegańskie)

    19 sierpnia 2018
  • 3

    Bezglutenowe uszka wigilijne (wegańskie)

    18 grudnia 2017
  • Facebook
  • Instagram
Footer Logo

@2016 Photos and texts by BEZBEZ.pl. All Right Reserved.


Wróć na górę
Strona korzysta z plików cookies, by móc świadczyć usługi, personalizować reklamy i analizować ruch na stronie. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, zmień ustawienia przeglądarki. AKCEPTUJ

Więcej informacji znajdziesz w POLITYCE PRYWATNOŚCI.

Necessary Always Enabled